fbpx

Řada osobností kulturního života vyjádřila podporu předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi v jeho rozhodnutí navštívit Tchaj-wan.

Klára Cibulková, Andrea Černá, Andrea Elsnerová, Hynek Čermák, Ester Janečková, David Steigerwald, Iva Pazderková, Vlastimil Harapes, Václav Marhoul, Marta Kubišová, Václav Vydra, Aleš Březina, Milan Drobný, Adrian Jastraban, Kryštof Rímský, Jakub Žáček, Daniel Svátek, Lenka Vychodilová a další se připojili k dopisu, který zmiňuje některé z důvodů, proč je tato cesta důležitá.

Dopis s podpisy osobností najdete zde.

Dopis má také formu video zdravice:

„Rozhodli jsme se vytvořit video na podporu pana Vystrčila, protože jsme si byli vědomi toho, že je na něj z různých stran vyvíjen tlak, který ho měl odradit od jeho plánu navštívit Tchaj-wan. Považujeme tuto cestu za velmi důležitou, protože napravuje náš vztah vůči Číně. Pokud bychom se dále před Komunistickou stranou Číny klaněli a dělali a říkali, co očekává, směřovali bychom ke ztrátě morálních hodnot a svobody,“ řekla jednatelka spolku Veronika Sunová.

Video vzkazy dalších herců a zpěváků budou v průběhu posledního srpnového týdne publikovány na Facebooku Lidská práva bez hranic.

Kontakty pro média:

Jiří Pokorný, tel. 608 250 786